Olympische Spelen 2008 in Beijing
Door: Marleen
Blijf op de hoogte en volg Marleen
28 Januari 2009 | China, Beijing
Op 5 augustus vloog ik naar Beijing, waar ik 10 dagen zou blijven. Suzan en papa en mama waren al in het hotel toen ik daar aankwam (we hadden het inderdaad zo weten te plannen dat we allemaal op een ander moment naar China vlogen ;-) )
Het eerste wat me opviel…warmte, veel Chinezen en allemaal Chinese tekens waar ik dus duidelijk niets van begreep. Maar ze hadden goed hun huiswerk gedaan en veel mensen konden daardoor een klein beetje Engels.
Natuurlijk kwam ik voor de Olympische spelen, maar ik wilde absoluut in die dagen dat ik in Beijing was zoveel mogelijk hiervan zien. Zo heb ik het Plein van de Hemelse Vrede gezien, de verboden stad, de Zomerpaleizen en natuurlijk de Chinese Muur. Ook hebben we een fietstocht door oud en nieuw Beijing gemaakt. Ik heb heel veel foto’s gemaakt, maar heb een aantal maar bijgevoegd, want anders ben je uren bezig ze allemaal te bekijken.
Dé ontmoetingsplek met alle ‘sportieve’ Nederlanders was natuurlijk het Holland Heineken Huis (HHH). Iedere avond was er groot feest, maar overdag was het ook erg leuk daar. Het was een plek om tickets voor de wedstrijden te kopen (als er nog over waren) of anders te ruilen met de anderen. Ook werden de Nederlandse wedstrijden getoond, voor als het niet meer lukte tickets te bemachtigen.
Uiteindelijk heb ik in 8 dagen Olympische spelen toch heel veel wedstrijden met Nederlanders live kunnen meemaken…2 sessies zwemwedstrijden waar ook de dames estafetteploeg moest zwemmen, dameshockey, herenhockey, beachvolleybal mannen (3x), en Judo.
Ik kan over deze geweldige vakantie ontzettend veel vertellen en dat wordt dan een onwijs lange mail, dus ik hou het hierbij…
28 Januari 2009 - 17:37
Saskia Vd Bergh:
Ik had net gisteren toevallig gekeken of je er al iets nieuws op had staan :-)
Was benieuwd of je weer in de sneeuw was.
Groetjes thuis!
Sas -
28 Januari 2009 - 17:48
Marleen:
Hey Saskia,
was met oud&nieuw in Les Deux Alpes met the family. Als het goed is ga ik dit weekend even skien in Duitsland. In april wordt het weer Zwitserland en Frankrijk daarna nog. Dus dan ook weer meer verhalen.
Groeten -
29 Januari 2009 - 04:49
Suusje:
Wat leuk zusje dat je dit er nog hebt opgezet. Toen ik de foto's zag kwam ik weer helemaal in de sferen, het was echt zo'n prachtige en leuke ervaring in Beijing. Wij hebben het van een hele andere kant beleefd dan dat Martin heeft gedaan, maar beide kanten waren een onvergetelijke ervaring.
Ik ga binnenkort ook snel met mijn foto's aan de slag, misschien wel een mooi boek van laten maken.
Ik duik nu nog even het bedje in, zit al uurtje te werken, wilde iets heel vroeg af hebben, dat is gelukt.
Dikke kus Suusje