Skiën doe je zo ;-) - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Marleen Eijnden - WaarBenJij.nu Skiën doe je zo ;-) - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Marleen Eijnden - WaarBenJij.nu

Skiën doe je zo ;-)

Door: Marleen

Blijf op de hoogte en volg Marleen

13 December 2006 | Zwitserland, Bern

Weer es een mailtje van mij. Het gaat hier goed. De trainingsweek zit erop. Het was een leuke, niet al te vermoeiende week. De reden daarvan...er kwam opeens een hele grote dump sneeuw, waardoor alle liften dicht waren en we dus niet konden skien. Wel veel theorie gehad over het technische aspect van het skiën en over hoe het eraan toe gaat bij Eskimos. Verhelderend en leuk om iedereen te leren kennen. We zijn met zn allen op stap geweest en hebben ook een stukje teambuilding gehad. Zo moesten we in groepjes allemaal opdrachten in Saas Fee uitvoeren. Bij verschillende lokaties (sportshops, lift, popcorn de bar, arts etc) moesten we vragen invullen en een foto maken van het groepje. Heel gezellig en zo leerde je gelijk de verschillende mensen kennen.
AJ kwam mij vanaf zaterdag opzoeken. Heel leuk om hem na lange tijd weer te zien. We zijn samen gaan skiën in Grächen, een paar dorpen verderop waar hij als kind vaak ging skiën. Super dag gehad, met veel valpartijen (natuurlijk op de foto's te zien) omdat we niet de makkelijkste routes kozen. Verder heb ik hem Saas Fee laten zien en heeft hij kennisgemaakt met al mijn collega's. Natuurlijk hier ook geskied in Saas.
Morgen heb ik mijn eerste les voor Eskimos. Weet dat ik om 9 uur 's ochtends bij Eskimos moet zijn omdat ze mij gaan uitleggen waar ik moet zijn, want ik moet mijn gasten ophalen van het hotel. Wel spannend, maar heb er veel zin in. Ik laat jullie nog weten hoe het allemaal is gegaan.

Verder wil ik even zeggen dat ik het ontzettend leuk vind al die reacties die ik van jullie krijg.

Tot snel weer een keer. Liefs Marleen

• 13 December 2006 - 17:11

Sas:

Haha, heb je ook nog geskied of alleen sneeuwgehapt ;-) Hmm ik krijg ook zin om te skieen, gelukkig duurt het voor ons ook nog maar 3,5 week ! Liefs, Sas

• 13 December 2006 - 17:18

Suusje:

hihihihhahaha 'k zit erbij en ik kijk ernaar! Wel heel grappig en wat een super lekkere laag sneeuw en blauwe lucht.
    Ik wil ook!!! Bijna, mag ikke ook. Nog een weekje, jippie. Dan heb ik het wel verdiend na dagen lang 13 uur per dag te werken (das toch niet goed voor zo'n lief meisje als ik?!).
    Geniet nog even goed van alle gezellige dingetjes samen met AJ, maak idd maar veel lol, zo moet 't.
    En wat luxe voor die gasten dat jij ze komt ophalen morgen. Hoop dat ze leuk zijn.
    Ik ga nu naar huis, vind dat de werkdag over is.
    Dikke kus Suzantje

• 13 December 2006 - 17:26

Roy:

Meis,ik ging met vertrouwen richting les2alpes na jouw prive-les maar na het zien van deze foto's...;-) Maak ze gek daar!
    Kus

• 13 December 2006 - 18:44

Peter En Maria:

in een aangenaam verwarmde studeerkamer zitten wij verlekkerd op ons computerscherm te kijken naar de foto's van en in bergen sneeuw. Leuk te lezen en per telefoon te horen dat het je erg goed gaat en dat het heel leuk (lees en hoor: errrug leuk) is met AJ in Saas Fee. Wij zijn blij dat wij jouw studio nog gezien hebben in zomerkledij. Foto's met sneeuw zijn zoveel mooier en we hopen dat met eigen ogen in maart 2007 te zien. Hartstikke goed dat het net op tijd is beginnen te sneeuwen. Prepareer de pistes maar goed, zodat je samen met ons Suzanneke je met Kerst kunt uitleven op de pistes. Ik weet dat ik je in de Tiefschnee niet zo veel heb kunnen leren (zegt Peter dus), maar dacht dat het je beter zou zijn afgegaan dan op de foto's te zien is. Haha.
    Veel succes morgen, maar vooral heel veel plezier. Tot mails, bellens of sms-ens.
    Dikke kus en liefs, ook voor AJ van (p)Peter en (M)Maria.

• 14 December 2006 - 09:02

Moniek En Richard:

Lieve Marleen.Echt lachen die foto's!Willen wij ook hebben die sneeuw maar dan wel snel in Flachau!!Hoop dat je eerste dag lekker gegaan is.Maart is ook al snel!Liefs van ons Monric

• 14 December 2006 - 09:25

Ineke:

Wat een ontzettend leuke foto's en heerlijk dat jij al zoveel sneeuw hebt! Ik ben er jaloers op maar wie weet komt het ook nog in Kaprun! Geniet maar van alles!

• 14 December 2006 - 14:33

Volle " Ome " Loek :

Ik volg met belangstelling de blog van jou.
    De omstandigheden daarginds lijken mij prima,vooral het van je hobby je werk kunnen maken lijkt mij fantastisch.
    Waar ik mij als volle ome wel zorg over maak zijn de kerels die aankondigen graag op bezoek te komen en afsluiten dan nog met een kusje.
    Maar aan de laatste foto's te zien is het sneeuwhappen.

Dat doet mij denken aan de tijd- jaaaaren terug - toen ik nog een sportief lichaam had en ik een week mocht proberen om te langlaufen in Noorwegen.

Ik donderde konstant van de loipe met de kop 1 1/2 meter diep in de frischsnee
    en dan overeind komen was je een half uur mee bezig.

en zweten bij 40 graden onder nul. De Jaegermeister naderhand bracht je snel op temperatuur.
    Alle gekheid op een stokje ik wens je een goed verblijf daar als Nederlandse Fee in Saas-Fee
    ik volg jouw berichten met plezier en denk nog maar eens aan je volle ome die je ( helaas, maar het kan niet anders ) alleen maar kent van bruiloften en partijen en begrafenissen.

groetjes

• 23 December 2006 - 16:21

JOOP &YVONNE:

mooie foto's pa en ma staan er sierlijk op!!!
    kunnen ze ook skien, zeilen wel dat hebben we zelf gezien in Friesland.
    Maar nr. 28 is de mooiste foto en goed voor 1e prijs. Kun je gelijk zien hoe het niet moet.
    Groetjes en fijne feestdagen.

• 30 December 2006 - 17:14

Corine:

Lieve Marleen en Susan,
    Wensen (H*C)jullie een gezellig Oud/Nieuw en voor het komende jaar 2007 al het goede = een gelukkige, liefdevol, energiek, succesvol en GEZOND Nieuwjaar. Liefsxxcorine Enige site heb je gemaakt.