Rust in de tent - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Marleen Eijnden - WaarBenJij.nu Rust in de tent - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Marleen Eijnden - WaarBenJij.nu

Rust in de tent

Door: Marleen

Blijf op de hoogte en volg Marleen

15 Januari 2007 | Zwitserland, Bern

Hey,
De eerste drukke periode is weer voorbij. Mijn laatste vrij dag was op 22 december, verder heb ik dus iedere dag gewerkt. Maar het gaat prima en ik heb het nog steeds goed naar mijn zin. Ondertussen lessen gegeven aan mensen over de hele wereld. Van Kazachstan tot Canada, met daar tussenin Turken, Russen, Spanjaarden, Engelsen, Belgen, Duitsers, Australiërs, maar nog geen Nederlanders.
Ik werd door veel mensen gewaarschuwd hoe koud het kan zijn in Saas in december en januari, maar tot nu toe heb ik daar (gelukkig) nog nix van gemerkt. Het is zelfs zo warm hier dat bijna alle sneeuw hier in het dorp is verdwenen. De zon schijnt volop en gisteren heb ik het voor het eerst echt bloedheet gehad in mijn zwarte Eskimos skipak. Gelukkig is de sneeuw boven nog erg goed. Hopelijk wordt het de komende tijd wat kouder en valt er nog wat sneeuw. Toch is Saas Fee zeker niet de slechtste plaats qua sneeuw, want het NK halfpipe snowboarden heeft afgelopen week hier plaats gevonden in plaats van Grindelwald (Zwitserland). Vele bekenden van mij die aan het NK deelnamen, dus voor mij leuk om in het funpark te gaan kijken. Samen met Simona, mijn collega, hebben we geprobeerd om actiefoto’s te maken van de snowboarders. Best lastig (o.a. door de enorme wind, zeg maar storm en door de timing van het maken van de foto), maar toch een aantal leuke foto’s gemaakt.
Verder is het uitgaansleven hier in Saas Fee te vergelijken met Oostenrijk. Als je wilt (en natuurlijk wil Marleen dat af en toe best) kun je tot 6 uur in de ochtend op stap. De meest bekende plek is Popcorn, maar de kroeg waar wij als Eskimos ook veel komen, is Happy Bar. En dan zijn er natuurlijk nog de vele andere plekken waar je de avond door kan brengen. In ieder geval heb ik vaak, samen met mijn collega’s, een leuke avond.
Met mijn knie is het nog steeds hetzelfde verhaal, maar we negeren het maar gewoon een beetje. Ook ben ik nu voor de tweede keer ontzettend verkouden, maar ook dat negeer ik maar. Nee nee, het leven van een skilerares gaat niet altijd over rozen ;-).
De komende week ziet er dus rustig uit. Waarschijnlijk hoef ik niet zo veel les te geven, maar dan kan ik in ieder geval een beetje uitrusten. Hopelijk komt AJ nog een paar dagen deze kant op, zou super zijn, kunnen we samen ook nog skiën.

Hoop dat het in Nederland allemaal goed gaat. Ik hoorde al dat het bij jullie het gebruikelijke Nederlandse weer is. Balen zeg, maar ik ben wel blij dat ik dus hier zit.
Leuk dat ik nog steeds reacties van jullie krijg op mijn berichten. Blijf dat vooral doen, want dan heb ik het gevoel ook een klein beetje in Nederland te zijn.

Tot weer een keer. Liefs Marleen

• 15 Januari 2007 - 16:00

Saskia:

Bij jullie is het in ieder geval nog goed skiën ! Wij komen net terug uit Oostenrijk en daar was aan het eind van de week vooral nog ijs te vinden op de pistes......Ach vrijdag weer een kans, dan gaan we naar königsleiten. Wie weet... Je hebt ook lekker veel zon gezien zie ik aan de foto's. Have fun !
    Sas, Joris en kids.

• 15 Januari 2007 - 16:49

Suusje:

hihihihi wat een grappig chocotofje!!! Halfje wit, halfje bruin.
    Leuke verhalen hoor......die laatste paar fotootjes waren zeker zo'n welbekend stapavondje tot uurtje of 6....en dan foto's genomen aan eind van die avond, hihi. Mijn weekend was ook zo, heerlijk, moet toch kunnen?!?!

Dikke kus Suus

• 16 Januari 2007 - 14:35

Pien:

Ha die Marleen, ik heb al vaak je berichtjes gelezen en de foto's bekeken, maar nog nooit gereageerd. Bij deze dus! Ik dacht over welke chocotof heeft Suzan het toch?, maar het is overduidelijk, het gaat over jouzelf! Geniet er verder nog van. Onze skiweek (met het hele gezin) zit er helaas al weer op. Wie weet mag/kan neefje Nout volgend jaar als ski'tjes onderbinden.

• 16 Januari 2007 - 19:17

Karin Kapper:

hoi marleen,
    als eerste de beste wensen voor het nieuwe jaar. ten tweede hoe is het daar. ik heb net samen met je moeder de fotos op je site bekeken hartstikke leuk. ik weet nu waar je zit op de digitale snelweg dus ik kom gauw weer op bezoek. toedeloe van het hele team van tourmaline

• 19 Januari 2007 - 15:00

Mik:

Had al een tijdje niet meer gekeken op je site maar ben weer helemaal up to date :) Ben dit weekend weer sinds bijna een maand in den haag. Ik zal weer wat post sturen. Hier gaat alles verder zijn gangetje. De laatste keer kwam ik erachter dat er een muis was. De meiden hebben als een gek opgeruimd, haha. Verder ben ik vooral druk met stage. Weinig nieuws te vertellen. Kus